Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Mardin’de Tarım Projelerini İnceledi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Kentte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Bakan Yumaklı, kurum müdürü Menduh Dinler’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de üretimi artırmak için farklı projeler yürüttüklerini belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün 127 dekarlık alanda fidan yetiştirmekle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yumaklı, bölgeye özgü olan badem, bıttım, fıstık ve nar gibi farklı ürünlerin fidanlarının yetiştirileceğini vurguladı.

Büyük Hedefler ve Yeni Projeler

Tuz çalısı bitkisinin önemine de değinen Bakan Yumaklı, mera ıslahı konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte meraların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bu yıl 3 milyon, gelecek yıl ise 6 milyon tuz çalısı fidanı üreteceklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, son 25 yılda 25 milyon dekar alanın ıslah edildiğini söyleyerek projelerinin devam edeceğini dile getirdi. Mardin’e yapılan yatırımlardan bahseden Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bölgedeki tarım, orman ve su alanlarına 208 milyar liralık destek sağlandığını aktardı.

Yumaklı, ziyarette emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Mardin’in tarımsal başarısını daha ileriye taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti. Ziyarete AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ve MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş da katıldı.

Related Posts

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Altın yatırımcılarını şaşırtan gelişme: 26 Nisan’da fiyatlar geri çekildi

ABD’den gelen piyasa dostu açıklamalar, altın fiyatlarını baskıladı. 26 Nisan Cumartesi günü gram, çeyrek ve tam altın fiyatlarında dikkat çekici düşüşler yaşandı. Yatırımcılar, altındaki bu dalgalanmanın yeni haftaya nasıl yansıyacağını merakla bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir