Gıda enflasyonu nisanda da tırmandı: Yıllık artış yüzde 30’u aştı

Gıda Enflasyonu Nisan Ayında Yükseldi

TÜRKİYE EKONOMİ POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VAKFI (TEPAV) tarafından yayınlanan Nisan ayı Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) raporuna göre, gıda enflasyonu Nisan ayında yüzde 2,68 arttı. Bu artışla birlikte TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu yüzde 1,78, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) yüzde 1,57 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) yüzde 2,62 olarak ölçüldü.

Yıllık Gıda Enflasyonu Yüzde 30’u Aştı

Nisan ayında yıllık gıda enflasyonu da dikkat çekici düzeyde artış gösterdi. TEGE ile yüzde 30, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile yüzde 35,6, İTÜFE ile yüzde 41,6 ve ÜGE ile yüzde 39,1 seviyelerinde ölçüldü.

Nisan Ayında Fiyatı En Çok Artan Ürünler

Nisan ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok artan ürünler arasında karnabahar, limon ve roka öne çıkarken, çilek, patlıcan ve salatalık fiyatlarında düşüş gözlendi. Diğer kategorilerde ise balık, hazır çorba ve yumurta fiyatlarında artış görülürken, sirke, zeytin ve baklava fiyatlarında ise düşüş yaşandı.

Related Posts

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Türkiye gelir oranına göre sadece bir ülkeyi geçebildi

Avrupa ülkeleri arasındaki gelir oranlarına göre Türkiye yalnızca Bulgaristan’ı geçerek sondan ikinci sırada yer aldı.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

Merkez Bankası: Yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranları tüm vadelerde 200 baz puan artırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasına geçişi hızlandırmak amacıyla makroihtiyati çerçevede bir dizi yeni düzenleme hayata geçirdi. Yapılan açıklamada, yabancı para mevduatlar, TL zorunlu karşılıklar ve ihracat gelirlerine ilişkin önemli değişiklikler duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir