Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli maden satışlarını kapsayan yeni bir genelge yayımlayarak sektörde önemli bir değişikliğe imza attı. Sektördeki değişikliklere yön veren “Çekili Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge” ile kuyumcuları ilgilendiren yeni kurallar hayata geçiriliyor.

Yeni Uygulamalar

Yayımlanan genelgeye göre, çekili kıymetli maden satışı yapan gerçek kişi kuyum işletmeleri, artık “Kuyum Ticareti Yetki Belgesi” ibraz etmekle yükümlü olacak. Ayrıca, belgenin numarası faturaya işlenecek. Bu adımın amacı, kayıt dışı işlemlerin önlenmesi ve ticari faaliyetlerin şeffaflığının artırılması.

Satış işlemleri sırasında, kıymetli maden üretimi ya da ticaretiyle uğraşan kişilerin ana faaliyet kodunu içeren barkodlu vergi levhası da ibraz edilecek. Bu uygulama, sektörde güvenilir ticaretin ve belgeye dayalı işlemlerin yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren gerçek kişilerin belge ve kayıt süreçlerine daha fazla önem vermeleri gerekecek. Gelişmeler sektörde yakından takip edilmeli.

Related Posts

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir