Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Deniz Suyunun Cilt İçin Faydaları

Yaz aylarında denize girip serinlemenin keyfini çıkarmak sadece ferahlatıcı bir aktivite değil, aynı zamanda cilt sağlığı için de önemli bir adımdır. Dermatolog Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Deniz suyu, yüksek mineral içeriği sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirici etkiye sahiptir. Ayrıca, deniz suyu güçlü bir antioksidan kaynağı olup cilt bariyerini onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Kuruluğuna Karşı Deniz Suyu

Yaz aylarında sıkça karşılaşılan cilt kuruluğuna karşı deniz suyu doğal bir destek sunar. Dr. Bal, güneşin zararlı etkileri ve sıcak hava nedeniyle oluşan cilt kuruluğunu önlemenin önemini vurguladı. Deniz suyu içerdiği magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde cildin nem dengesini korur ve aynı zamanda anti-aging etkisiyle ciltte daha genç ve canlı bir görünüm sağlar.

Antioksidan Etkiyle Gençleşme

Deniz suyu sadece mineral değil aynı zamanda antioksidan bakımından da zengindir. Dr. Bal, antioksidanların ciltte meydana gelen tahribatı azalttığını belirtti. Deniz suyu, cilt bariyerini güçlendirerek doğal bir gençlik iksiri olarak etki eder.

Deniz suyundan maksimum fayda sağlamak için deniz sonrası cilt bakımının ihmal edilmemesi önemlidir. Dr. Bal’a göre, duş almak, fazla tuzu ciltten arındırmak ve nemlendirici kullanmak cildin deniz suyundan en iyi şekilde faydalanmasını sağlar ve kuruma riskini azaltır.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Kene taşıyan hayvanlara dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde kene vakalarında artış yaşanıyor. Kene yapışması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle son bir ayda Sivas’ta biri bebek 4 kişi, Tokat’ta da bir bebek hayatını kaybetti.